2024: 1ste Editie 24 Juni 2023 

Kom en beleef de nostalgie van vroegere tijden met de Brechtse retrokoers Den Doortrapper, georganiseerd door fietsclub 'WTC Den Trapas'. Op zaterdag 24 juni brengen we een eerbetoon aan de gloriejaren van het wielrennen met een unieke koers in retrostijl.

De Brechtse retrokoers is een ode aan de oude wielertradities, waarbij renners in vintage wielertenues op stalen rossen de strijd met elkaar aangaan op een uitdagend parcours doorheen het Brechtse dorpscentrum. Deelnemers zullen de charme van vervlogen tijden herontdekken terwijl ze zich inleven in de rol van wielerhelden uit het verleden.

De koers staat open voor alle wielrenners, zowel mannen als vrouwen, ongeacht hun niveau. Dus of je nu een doorgewinterde wielrenner bent of gewoon zin hebt in een dagje fietsplezier in een retro jasje, iedereen is welkom! De enige voorwaarde is dat je de geest van de retrokoers omarmt en de regels en kledingvoorschriften respecteert. Vergunninghouders en renners die in het seizoen meegedaan hebben met een daglicentie vragen we vriendelijk om niet mee te rijden.

De sfeer op de dag van de koers zal doordrongen zijn van de jaren '60, '70 en '80, met muziek uit die tijd en nostalgische aankleding. Deelnemers worden aangemoedigd om zich te kleden in retro wielertenues en op klassieke stalen fietsen met beugels of riempjes en lederen zadeltassen te rijden, om zo de authentieke retro-ervaring compleet te maken.

De Brechtse retrokoers Den Doortrapper is niet zomaar een wedstrijd, het is een evenement waar wielrenners en wielerliefhebbers samenkomen om de passie voor de koers te delen en te genieten van de gezellige sfeer. Na de koers is er de mogelijkheid om na te praten en herinneringen op te halen tijdens een retro-afterparty met dj Voeze.

Dus, haal je oude wieleroutfit van zolder, poets je stalen ros op en zet je schrap voor een avond vol wielergeschiedenis en plezier. Schrijf je in voor de Brechtse retrokoers Den Doortrapper en laat je meevoeren naar de gloriejaren van het wielrennen. We zien je graag op zaterdag 24 juni aan of naast de startlijn!

14u00 Deze dag zal Den doortrapper geopende zijn vanaf 14u00

17u30 - Start Jeugdkeurs  ( Geboortejaar 2014 en jonger ( Gratis )) 

18u00 -  Start Retrokoers  ( Geboortedatum 24 juni 2005 en ouder ( €8/€12 ))

Vanaf 19:30 : Retro Afterparty met DJ VOEZE 

Of je nu een fervente danser bent of gewoon wilt genieten van de gezelligheid en de unieke sfeer, de afterparty van de Brechtse retrokoers Den Doortrapper biedt voor elk wat wils. Dus trek je dansschoenen aan, zet je zorgen opzij en dans de avond weg op de nostalgische deuntjes van DJ Voeze.

Mis de afterparty van de Brechtse retrokoers Den Doortrapper niet! Het wordt een avond om te koesteren, vol plezier, muziek en gezelligheid in een authentieke retro-omgeving. We zien je graag op zaterdag 24 juni om samen met ons te feesten op de afterparty van het jaar!www.retrokoers.nl  

SPONSORS