Het parcours van de Brechtse retrokoers Den Doortrapper is een uitdagende route van 1,9 kilometer die je meeneemt door de pittoreske straten van Brecht. De start en finish bevinden zich bij Den Doortrapper, het epicentrum van de retrokoers.

De koers start aan Den Doortrapper, waar de deelnemers zich klaarmaken voor de rit. Vervolgens slaan ze rechtsaf naar de Nollekensweg, een smalle weg achter de kerk die de renners uitdaagt met zijn bochten en licht dalende lijn.

Na de Nollekensweg draaien de renners linksaf naar de Oude Veldstraat (tevens het laagste punt van het parcours) en de Veldstraat. De renners zetten hun inspanning voort en rijden door naar de Hofstraat, waar ze het tempo hoog houden terwijl ze door de straten van Brecht denderen.

Na de Hofstraat komen de renners aan in de Biest en rijden op een vals plat stuk omhoog richting de kerk van Brecht. Hier komt de uitdaging van de kasseien naar voren, wat extra stuurvaardigheid en technische bekwaamheid vereist.

Na de Biest rijden de renners de Gemeenteplaats richting het Oud Gemeentehuis op, een kasseistrook die bekend staat om zijn hobbelige oppervlak en uitdagende karakter. De kasseien dagen de renners uit om hun kracht, uithoudingsvermogen, stuurvaardigheid en technische bekwaamheid te testen terwijl ze naar de volgende fase van het parcours gaan. Als Mudaeus zijn hoofd erbij houdt, zal hij hier alvast supporteren voor alle rijders.

Na de Gemeenteplaats draait men, ter hoogte van het Kempisch Museum (het Kempuseum) linksaf de Museumstraat in. Vervolgens een bocht naar links naar de Schoolstraat. Daar moeten ze opnieuw op de trappers staan om hun snelheid te behouden en te strijden voor positie. Opgelet voor de 2 wasborden ter hoogte van de jongensschool.

De laatste uitdaging op het parcours is de Lessiusstraat, waar de renners hun laatste krachten bundelen voor de eindsprint. Hier bevindt zich ook de finishlijn, weer bij Den Doortrapper, waar de renners met veel adrenaline en voldoening de race beëindigen na 20 ronden (of 25 voor de niet-gedubbelden).

Het parcours van de Brechtse retrokoers Den Doortrapper is een uitdagende en sfeervolle route die de renners terugbrengt in de tijd naar de gloriedagen van de retro wielersport. Met zijn smalle wegen, een kasseistrook, vals plat en historische omgeving biedt het een unieke ervaring voor de deelnemers en toeschouwers.